Publicat: 10 decembrie 2013

Ford ar putea dezvolta versiuni hibride sau diesel ale lui Mustang

Ford MustangFord ia in considerare dezvoltarea de noi solutii de motorizare pentru noul Mustang. Nu sunt excluse propulsoarele diesel sau chiar sistemele hibride benzina-electric.

Ford Mustang nu va mai fi sinonim cu motorizarile alimentate cu benzina pentru multi ani, spun australienii de la Go Auto. In urma unui interviu cu Bob Fascetti, seful departamentului de motoare al marcii Ford, a dezvaluit faptul ca inginerii din subordinea sa cerceteaza mai multe posibilitati de motorizare a lui Mustang. Pentru prima data in istoria de 50 de ani a lui Mustang, celebrul model american ar putea primi o motorizare diesel sau un sistem de propulsie hibrid. Decizia din spatele introducerii acestor posibilitati de motorizare este legata de introducerea normelor mai stricte de mediu, care restrictioneaza dramatic emisiile de CO2 ale unei game si constrang producatorii de automobile sa dezvolte versiuni ultra-economice ale fiecarui model.

Printre metodele de reducere a consumului de carburant se numara introducerea unei transmisii automate cu opt sau cu noua trepte in oferta, insa reprezentantul Ford nu a precizat cand se va intampla acest lucru. In orice caz, specificatiile noilor motorizari din gama Mustang nu au fost inca prezentate, deci nu stim cat de economic este noul model. Insa este clar ca vorbim despre cea mai economica generatie a lui Mustang oferita vreodata.

Lucrurile ar putea merge chiar mai departe de atat, o versiune electrica a lui Mustang nefiind exclusa. Practic, inginerii cerceteaza toate posibilitatile de motorizare ale lui Mustang in viitorul apropriat, pentru a putea oferi o solutie sustenabila pentru viitor, care sa nu perturbe caracterul modelului si sa livreze nivelul de eficienta si nivelul de performanta asteptat. Singura posibilitate nediscutata de cei de la Ford, potrivit sefului departamentului de motoare, a fost eliminarea motorizarii V8 de 5.0 litri, aceasta fiind sinonima cu caracterul lui Mustang.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul