Publicat: 5 decembrie 2013

FIA modifica ordinea de start in etapele de WRC din sezonul 2014

autoFIA a anuntat cateva schimbari importante in regulamentul Campionatului Mondial de Raliuri, printre care si eliminarea calificarilor si modificarea ordinii de start.

Calificarile din Campionatul Mondial de Raliuri pentru etapele desfasurate pe macadam au fost eliminate dupa numai doi ani.

La presiunea echipelor, FIA a anuntat miercuri o serie de schimbari in privinta ordinii de start pentru imbunatatirea spectacolului.

Astfel, liderul clasamentului general va pleca primul pe traseu in prima zi, iar in urmatoarele doua zile ale etapei pilotii vor pleca in ordinea inversa a clasamentului de etapa. Prin aceasta strategie, pilotii pozitionati mai slab in clasamentul etapei vor avea mai multe sanse de a se apropia de rivali in urmatoarea zi, intrucat vor avea parte de un traseu mai curat.

De asemenea, FIA a impus ca ultima proba speciala a raliului, denumita si Power Stage ca urmare a faptului ca primii trei clasati primesc puncte bonus, sa aiba loc numai la ora locala 12:00 si sa se desfasoare pe un traseu cu lungimea de cel putin 10 kilometri. In plus, aceasta proba speciala urmeaza sa fie transmisa in direct.

O alta modificare minora este ca un constructor poate nominaliza un pilot permanent pentru sezon chiar si pentru numai 10 etape.

In privinta calendarului, acesta a suferit o singura schimbare minora comparativ cu versiunea anuntata inca din luna septembrie: Raliul Italiei a fost mutat din 1 iunie in 8 iunie.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul