Publicat: 6 decembrie 2013

Bugatti a vandut 400 de unitati Veyron. Mai sunt disponibile doar 50

bugattiBugatti a vandut Veyron-ul cu numarul 400. Compania detinuta de Grupul Volkswagen va mai produce inca 50 de unitati Veyron.

Bugatti Veyron, celebrul hipercar al concernului Volkswagen, a ajuns la exemplarul cu numarul 400. Peste inca 50 de unitati, cei de la Bugatti vor scoate din productie monstrul lansat in 2005, urmand sa-si pregateasca liniile si fanii pentru succesorul sau. Pana acum, Bugatti a vandut 300 de coupe-uri Veyron si 100 de decapotabile. Toate cele 50 de unitati ramase vor reprezenta versiunea Grand Sport Vitesse si ar putea sa fie impartite in editii speciale, dupa cum a fost seria ”Legends” a producatorului din Molsheim.

Veyron-ul cu numarul 400 a ajuns in Orientul Mijlociu si a costat 2.13 milioane de euro. Clientul s-a ales cu un Veyron Grand Sport Vitesse din seria Legends, dedicat lui Jean-Pierre Wimille. Aceasta serie a fost compusa din numai trei unitati, deci exemplarul va fi mai valoros dupa achizitie decat la momentul cumpararii. Editia respectiva se mandreste cu un exterior si un interior in doua tonuri, culorile fiind asortate si inspirate de Bugatti-ul folosit de Wimille in competitii.

Doar sase unitati Veyron vor face parte din seria ”Legends”, toate apartinand seriei limitate de decapotabile a caror limitator de viteza a fost eliminat. Respectiva serie de decapotabile face parte din „World Record Edition” a lui Veyron si este compusa din opt unitati. La fel ca orice Veyron Grand Sport Vitesse, unitatea cu numarul 400 are un motor W16 quad-turbo care livreaza 1.200 CP si 1.500 Nm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in 2.6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 408 km/h.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul