Publicat: 24 ianuarie 2014

Aceasta masina ar putea deveni cea mai rapida din lume

aceasta-masina-ar-putea-deveni-cea-mai-rapida-din-lume-cel-care-a-proiectat-o-are-numai-25-de-ani_size9La viteza maxima, Rimac Concept_One poate ajunge dintr-un loc in altul cat ai clipi din ochi. Daca performantele promise pentru ea se vor dovedi adevarate, aceasta masina electrica revolutionara ar putea accelera mai repede decat aproape toate supermasinile din lume.

Conceptul ii apartine unui designer croat, premiat deja cu numeroase distinctii, potrivit CNN.

Performantele cu care se lauda Rimac Concept_One sunt impresionante, nu doar pentru o masina electrica, ci si pentru una clasica, pe benzina.

Timp de ani de zile, vehiculele electrice au fost privite drept mai slabe fata de rudele lor clasice. Asta reiese si din numele primite, Leaf (frunza), Buddy (tovaras) sau Spark (scanteie), spre deosebire de Vanquish (invingator), Venom (venin) sau Phantom (fantoma).

Dar toate acestea sunt pe cale sa se schimbe, odata ce Rimac va intra in productie.

Dezvaluit pentru prima data la Salonul auto de la Frankfurt, Concept One este un vehicul electric ce si-a propus sa fie chiar mai rapid decat Bugatti Veyron.

Inventatorul sau de numai 25 de ani, Mate Rimac, spune ca masina are 1018 cai putere, poate ajunge de la 0 la 100 km/h in numai 2,8 secunde si atinge o viteza maxima de 305 km/h. In plus, poate functiona pentru 600 de kilometri cu doar o singura incarcare.

Mate Rimac spune ca a fost intotdeauna motivat de dorinta de a demonstra superioritatea masinilor electrice in fata celor pe benzina.

„Am doua pasiuni: masinile si tehnologia. Tehnologia, pentru ca Nicolae Tesla s-a nascut in Croatia, el fiind cel care a inventat motorul electric, atat de folosit astazi. Si am stiut efectiv din teorie ca acest motor este mult mai bun pentru a conduce o masina, chiar si o masina sport”, spune Rimac.

„Am decis sa imi unesc cele doua pasiuni, tehnologia si masinile, si sa fac o masina electrica care sa dovedeasca faptul ca un motor electric este mult mai bun, chiar si pe o pista de curse. Am vrut sa arat lumii ca viitorul se anunta interesant, ca intr-o buna zi, cand benzina se va termina si vor exista numai masini electrice, nu va trebui sa facem compromisuri in termeni de performanta, viteza sau cat de departe poate ajunge”, explica Rimac.

Cand era inca in liceu, tanarul si-a cumparat un BMW verde, pentru mai putin de o mie de euro, pe care a inceput sa il modifice, adaugandu-i parti noi. I-a inlocuit bateria si motorul cu unul electric si, dupa cativa ani de mesterit la ea, a reusit sa stabileasca recordul mondial pentru masina electrica ce are cea mai rapida acceleratie din lume. Dupa stabilirea a inca cinci recorduri, dintre care unele sunt valabile si astazi, Rimac s-a gandit ca n-ar fi rau sa-si construiasca propria masina de la zero, si asa a luat nastere Concept One, cu ajutorul tanarului designer Adriano Mudri.

Mai mult, cei doi se lauda ca bugetul pentru constructie reprezinta doar 0,1% din cheltuielile pe care marile companii le fac cu o masina. Si, desi parerile criticilor sunt deocamdata impartite, odata ajunsa pe sosea Rimac Concept One va atrage cu siguranta toate privirile.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul