Home >> Aparitii >> Arunca o privire in interiorul acestei case de Lux de doar 25 metri patrati

Arunca o privire in interiorul acestei case de Lux de doar 25 metri patrati

casoi

Arunca o privire in interiorul acestei case de Lux de doar 25 metri patrati

In ceea ce priveste o proprietate de locuit, o multime de oameni ar spune astazi ca “mai mare” este mai bine, dar nu e neaparat obligatoriu daca e sa ne referim la orasele cu densitati foarte mari pe kilometrul patrat. Stim cu totii ca cele mai “ingramadite” tari din acest punct de vedere sunt: Monaco (17.948 locuitori/km²), Singapore (7.432 locuitori/km²), Bahrain (1.897 locuitori/km²), Malta (1.317 locuitori/km²) si Vatican cu 1.136 locuitori/km².

Acum ca am trecut in revista si top 5 cele mai dense tari independente din lume, va pot spune ca de curand exista o tendinta de crestere a proprietatilor cu suprafete mici dar cu dotari de ultima ora. Aceste case despre care vreau sa va vorbesc detin un minim de suprafata de locuit, insa compenseaza foarte mult cu dotarile si designul foarte bine adaptat acestui spatiu limitat. De fapt, atunci cand pui pasul in interiorul acestor case, ai tendinta de a uita cat de mici sunt ele cu adevarat.

Chris Heininge este un “mestesugar” genial si designer exceptional care se afla in fruntea revolutionarii acestor tipuri de case cu suprafete mici. Intorcandu-ne in anul 1999, el locuia intr-un oras numit Auror din statul Oregon si a observat modul in care oamenii au inceput sa abandoneze casele lor mari specifice zonei (McMansions), in favoarea unor case mai mici si cu mai multa personalitate. De atunci, el a construit zeci de case mici, care nu numai ca au fost mai ieftin de construit, ba chiar ii ajungeau pe proprietari mult mai putin de intretinut o astfel de casa.
dar sunt de fapt mai ieftin pentru proprietarii de case pentru a menține construit.
prod11
Chris Heininge, creatorul acestei case de 25 m², denumita “Luxury Tiny House”, povesteste ca a petrecut multi ani in Japonia si a avut de unde invata sa construiasca si sa echipeze aceste mici case mobile, avand la dispozitie inspiratia si experienta dobandita chiar de la maestri in “arta de trai pe suprafete mici”, intr-un mod frumos si simplist.

Doar uita-te la una din casele sale mobile mici: din exterior s-ar putea sa nu arata prea mult, dar daca vezi interiorul o sa iti schimbi instant parerea! Casa poate fi cumparata pentru suma de 70.000 de dolari, ceea ce inseamna o suma mult mai mica fata de pretul unei case normale din Amerca. Este locul perfect pentru a locui o persoana sau chiar un cuplu.

Sincer, imi place la nebunie aceasta casa mobila si fara indoiala una dintre cele mai frumoase pe care le-am vazut pana in acest moment. Cu toate acestea pretul mi se pare cam mare pentru acest tip de casa. Am inteles, e o casa mobila, extrem de bine compartimentata si mobilata, design exceptional si o suprafata relativ redusa, dar si asa tot este un pret pe care noi romanii inca nu suntem pregatiti sa il platim, mai ales in climatul actual al pieti imobiliare de la noi.

In America, locul unde traieste si creatorul acestei case, exista deja o tendinta de crestere a popularitatii in randul viitorilor proprietari de locuinte care prefera acest tip de case mici si mobile, insa in continuare pretul creste, iar potentialii cumparatori vor primi foarte putin pentru suma pe care o vor oferi in compartie cu o casa clasica care ofera mai multa spatiu si o perspectiva mai larga in ceea ce priveste amenajarea interioara.

Tu ai locui intr-o astfel de casa?
1house
2house
3house
4house
5house
6house
50c47b41-a9d4-4bc0-99c9-dfb8fd63ce1c
a085dfb1-de47-47b2-9b4d-d16ca7496ca6
d65a552-6068-4720-a31c-0cd7a0a6782f


dc25ef86-48dd-4fda-ab06-71cd7ff60939
f08de364a-be53-4897-b601-da0e3754fbfe
f29f52d8-16c9-4035-aed3-886b7d7f5b3c

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

De ce este bine sa iti acoperi casa cu tigla metalica

Pentru că suntem tineri și neexperimentați în ceea ce privește construirea și finisajul unei case, eu și logodnica mea am întrebat în stânga și în dreapta cum și ce să folosim pentru acoperișul noului nostru cămin. După o listă lungă de sfaturi și argumente care mai de care mai contradictorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *