Publicat: 19 decembrie 2013

SENZATIONALUL Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu EXECUTARE

Dan_DiaconescuDan Diaconescu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru santaj. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, astazi, condamnrea la 3 ani de inchisoare cu executare pentru Dan Diaconescu. La ultimul termen de judecata, procurorul anticoruptie a cerut noua ani de inchisoare pentru Diaconescu.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In acest dosar, patronul OTV, Dan Diaconescu, si colaboratorii sai Doru Parv si Ghezea Mitrus sunt judecati pentru santajarea unor persoane, de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromitatoare cu ele.

In 21 octombrie 2010, Diaconescu, Parv si Mitrus au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primar pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

„Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri”, sustine DNA.

Primarul aradean, sub presiunea acestor amenintari, i-ar fi dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, „scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu”.

De asemenea, in cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat de mai multe ori, atat in mod direct, in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii „Semnal de alarma” difuzata pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

„Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent”, potrivit procurorilor DNA.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in 23 iunie 2010. Patronul postului OTV a fost eliberat din arest in 25 iunie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara.

Doru Parv a fost eliberat din arest in 4 august 2010, Tribunalul Bucuresti admitand atunci cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de acesta. Instanta a dispus in cazul lui Parv interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

„Pentru recuperarea sumelor obtinute prin santaj a fost instituit sechestru asigurator asupra unui imobil din municipiul Arad al lui Doru Parv, pana la concurenta sumei 30.000 de euro si 42.000 de lei”, potrivit DNA.
Saptamana viitoare, Dan Diaconescu este asteptat sa semneze contractul cu reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), dupa ce a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8 la suta din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul