Publicat: 16 ianuarie 2014

Romania vrea in Schengen cat mai curand

basescu-dupa-intalnirea-cu-presedintele-consiliului-european-am-propus-sa-intram-in-schengen-in-2014-in_size9Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca a propus, in discutia cu acesta, ca Romania sa inceapa procesul de intrare in Schengen „in etape, cum s-a stabilit”.

„Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen. Propun ca obiectiv ca anul asta sa se intample ceva, adica sa incepem procesul de intrare in Schengen, chiar asa, in etape, cum a fost stabilit”, a spus presedintele, noteaza Mediafax.

El a fost intrebat daca a primit un raspuns favorabil din partea presedintelui Consiliului European in problematica Schengen.

„Stiti ca nu dansul este problema, dar sa facem o politica impreuna ca pana la sfarsitul anului sa se intample ceva. Nu putem sa impiedicam de fiecare data ori de declaratii, ori de idei ale grupurilor din Parlament”, a raspuns seful statului.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la cererea partii romane, temele de discutie fiind prioritatile Romaniei in UE in 2014, asocierea Republicii Moldova la UE si aderarea Romaniei la Schengen.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul