Publicat: 10 decembrie 2013

Propunere soc: Spaga in spitale sa fie legalizata

spaga doctorPresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a inaintat Ministerului Sanatatii o propunere oficiala, in care sustine ca spaga in spitale sa fie legalizata.

Stancu precizeaza ca, in cazul in care propunerea va fi acceptata, bolnavii n-ar mai strecura clasicul plic cu bani in buzunarul medicilor, ci ar plati direct la caserie. Astfel, ar avea de castigat si spitalul, care ar lua 20 la suta din bani.

„Eu am propus la nivel national liberalizarea acestui mod de a recompense medical: te duci la casierie si pui pe numele medicului respectiv ce suma vrei. In felul acesta, de-abia imi dau seama si eu care doctor se comporta frumos, dupa numarul de chitante taiate pe numele lor. Doctorul isi imparte banii cu colectivul, treaba lui ce face, ca altfel, in prima luna ii iei singur, dar in a doua luna s-ar putea sa ramai singur.

In plus, o cota revine spitalului, in jur de 20% propusesem noi, dar din pacate, nu am corespondent la Bucuresti, cu care sa vorbesc acest subiect. Astia, cand le spui, se uita precum curca-n lemne! Se cunoaste ca oamenii nu au stat in spitale, nu simt pulsul unui spital”, a declarat Bunea Stancu, potrivit InfoBraila.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul