Publicat: 5 decembrie 2013

Proiectul listei cu medicamente compensate va fi publicat la 15 decembrie

medicamenteMinisterul Sanatatii (MS) va pune pe site, in jurul datei de 15 decembrie, proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea listei de medicamente compensate si gratuite, documentul cuprinzand un numar important de produse pentru cancer sau alte boli cronice.

Anuntul este facut printr-un comunicat, ca reactie la marsul tacerii organizat de Alianta Pacientilor cu Boli Cronice, pentru aprobarea in regim de urgenta a noii liste de compensate.

„Ministerul Sanatatii intelege si impartaseste preocuparea pacientilor pentru actualizarea listei de medicamente compensate, pe care o considera o prioritate in politica de sanatate. In acest sens, inca de la inceputul anului 2013 a fost demarat un amplu proces de revizuire si actualizare a listei de medicamente compensate de care beneficiaza asiguratii, in conditiile in care aceasta nu a mai fost revizuita fundamental din 2008”, explica MS, in comunicat.

Potrivit conducerii MS, procesul de evaluare a necesitat, mai intai, elaborarea si aprobarea cadrului legislativ pentru actualizarea listei de medicamente compensate. Astfel, pentru prima data, acest proces are loc in baza unor criterii si a unei metodologii clare, in conformitate cu principiile de evaluare a tehnologiilor medicale recunoscute si aplicate la nivel mondial, subliniaza MS.

Conform procedurilor stabilite pana in prezent, in jurul datei de 15 decembrie, proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea listei va fi publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, in vederea exercitarii transparentei decizionale potrivit legii, a mai precizat MS.

In 31 iulie, ministrul Eugen Nicolaescu declara ca noua lista a medicamentelor compensate trebuie adoptata pana la 31 decembrie, astfel incat sa poata deveni operationala la inceputul anului viitor, dupa ce tot el a dat anterior, ca posibile termene de intrare in vigoare, 1 iulie si 1 august 2013.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul