Publicat: 11 februarie 2014

Parintii vor avea o zi libera pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Mother's loveRomanii cu copii ar putea avea dreptul la o noua zi libera, dupa ce comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, un proiect de lege in acest sens.

Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, proiectul de lege initiat de senatorul PSD Gabriela Firea privind acordarea pentru parinti a unei zile libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului, deputatii stabilind ca aceasta zi nu va fi platita.

Potrivit proiectului, ziua libera se va acorda in scopul de a asigura posibilitatea parintilor sau a reprezentantilor legali ai copilului de a verifica periodic starea de sanatate a acestuia.

Parintii au dreptul la ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale aferente.

Ziua libera se va acorda la cererea unuia dintre parinti, pentru ingrijirea copilului cu varsta intre 0 si 18 ani, ulterior acesta urmand sa prezinte acte doveditoare din partea medicului de familie a copilului, din care rezulta controlul medical efectuat.

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei, care este for decizional.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul