Publicat: 12 decembrie 2013

Escrocheria care poate goli buzunarele tale. Cum poti ramane fara bani daca nu esti atent

excrocherie„Felicitari, ati castigat un premiu de 10.000 de euro!” – este vestea pe care orice roman si-ar dori sa o primeasca, in special acum, in preajma sarbatorilor de iarna. Pe acest aspect mizeaza si infractorii specializati in inselaciuni prin telefon.

In aceasta perioada escrocii si-au intensificat activitatea, potrivit CugetLiber.ro, iar constantenii sunt primii vizati de acest tip de inselatorie.

In cursul zilei de ieri, mai multi angajati ai unei firme din Constanta au primit SMS-uri de la numarul de telefon 0784.643.950, in care se mentiona ca fiecare a castigat 10.000 de euro din partea unei companii de telefonie mobila.

„Dupa ce eram anuntat ca sunt castigator, mi se indica sa sun la un alt numar de telefon, respectiv la 0728. 619.054, pentru informatii. Am sunat, de curiozitate, dar era casuta vocala care ma anunta ca «Abonatul nu poate fi contactat». Ulterior am aflat ca mai multi colegi au primit acelasi mesaj. Hilar este un alt aspect: noi nu suntem clienti ai firmei de telefonie respectiva, de la care chipurile am primit premiile! Numerele de telefon au fost portate de cativa ani, dar bineinteles infractorii nu stiu acest lucru!”, a declarat Octavian, unul dintre constantenii vizati de escrocii prin telefon.

Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, din cadrul Politiei Constanta, in atentia carora trebuie sa ajunga aceste inselaciuni telefonice, atrag atentia constantenilor sa nu cada in plasa acestor escroci: sa nu trimita coduri de reincarcare electronica a cartelelor valorice, sa nu ofere niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice sau SMS-urilor, indiferent de calitatea invocata de interlocutor.

Investigatiile realizate pana in prezent au evidentiat ca in spatele acestor inselaciuni, ca si in cazul deja celebrei metode „accidentul” se afla detinuti incarcerati in diverse penitenciare din tara, ajutati de complici aflati in libertate.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul