Publicat: 6 ianuarie 2014

Doi sefi ai Goodyear Franta au fost luati ostatici de angajati, in contextul inchiderii unei fabrici

poteste-violente-ale-angajatilor-goodyear-din-franta-54043Doi directori ai subsidiarei din Franta a producatorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber au fost luati luni ostatici de membrii unui sindicat si alti angajati, intr-o disputa legata de salariile compensatorii care trebuie platite in urma inchiderii unei fabrici.

„Directorul si seful departamentului de resurse umane au fost retinuti. Vor fi tinuti ostatici pana cand vom avea garantii ca vor fi incepute negocieri reale in privinta bonusurilor si pachetelor de salarii compensatorii pentru toti angajatii”, a declarat liderul sindicatului CGT la uzina Goodyear din Amiens, Mickael Wamen, citat de Bloomberg, transmite Mediafax.

CGT este unul dintre cele mai mari sindicate din Franta.

Goodyear are circa 3.000 de angajati in Franta si a anuntat in ianuarie anul trecut intentia de a inchide fabrica de la Amiens.  Compania a invocat esecul de a ajunge la un acord pentru cresterea productivitatii, dupa cinci ani de negocieri cu CGT, principalul sindicat activ la fabrica. Goodyear nu a precizat o data pentru inchiderea fabricii, unde lucreaza aproape 1.200 de angajati.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul