Publicat: 25 martie 2014

Cum se sta corect pe scaun la birou

dureri-de-spateObisnuiesti sa stai picior peste picior Da, e foarte greu sa nu stai picior peste picior sub birou, mai ales ca e asa de comod, insa, se pare, ca nici asta nu e bine, deoarece circulatia sangelui este ingreunata. Cel mai bine este sa stam cu picioarele in unghi de 90 de grade sau incolacite de picioarele scaunului. Talpile ar fi bine sa stea si ele pe sol, insa nu e musai.

Stai cu barbia sprijinita in mana stanga Aceasta pozitie nu numai ca te face sa pari coplesit de lene, insa iti si afecteaza spatele. Incearca sa te dezobisnuiesti de la a mai citi chestii pe calculator in aceasta pozitie, scrie dietetik.ro. Ce alte lucruri trebuie sa faci la birou ca sa eviti problemele cu coloana? – Ridica-te din cand in cand de pe scaun, macar o data pe ora, plimba-te putin prin birou, intinde-te, roteste-ti trunchiul din talie, apleaca-te in fata, intinde-ti mainile si picioarele, roteste-ti capul, urca si coboara pe scari. – Nu sta prea aproape de monitor, acest lucru s-ar putea sa-ti afecteze nu numai spatele, ci si vederea.

Stai cocosat Nu zice nimeni sa stai drept ca un brad in fata calculatorului, ideal ar fi ca spatele tau sa fie usor inclinat, cam la 125 de grade, fara sa fie insa cocosat. De cele mai multe ori obisnuim sa ne tolanim pe scaunul de la birou ca intr-un fotoliu, cu spatele intr-o pozitie destul de arcuita, suprasolicitand astfel coloana pentru multe ore. Incearca treptat sa stai din ce in ce mai ridicat, pana cand spatele tau ajunge aproape drept, insa nu rigid.

Stai cu fundul pe marginea scaunului Ideal ar fi ca spatele si fundul sa atinga spatarul scaunului, pentru a nu pune o presiune prea mare asupra coloanei. Cand stai cu fundul pe marginea scaunului, pozitia corpului este afectata, presiunea este prea mare asupra coloanei, mainile stau aiurea, iar ochii sunt prea aproape de monitor.

Te sprijini pe brate Specialistii spun ca recomandat ar fi sa stam cu coatele pe birou, relaxate, acest lucru fiind un indicator bun ca scaunul nostru se afla la inaltimea corecta. Daca nu stam macar cu unul dintre coate pe birou, lasam umerii sa cada, favorizand astfel o postura incorecta pe care o s-o mentinem si cand mergem pe strada. Si cui ii place sa aiba umerii cazuti cand merge pe strada? .

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul