Publicat: 3 aprilie 2014

Ce trebuie sa stii despre Sf. Impartasanie

impartasanieIn bisericile din Romania, Sf. Impartasanie se practica folosind aceeasi lingurita. Din acest motiv, medicii atrag atentia ca normele de igiena sunt incalcate, iar oamenii pot contacta diferite boli, unele dintre ele foarte grave.

Insa, printre oameni este destul de raspandita credinta potrivit careia argintul ar impiedica transmiterea de microbi sau de boli si, deoarece lingurita folosita la impartasanie este din argint, ei sunt astfel protejati.

Pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane este ca nimeni nu s-a imbolnavit niciodata din cauza utilizarii aceleiasi lingurite in ritualul impartasaniei si ca obiceiul trebuie sa ramana neschimbat, potrivit obiectiv.info.

Exista insa si preoti care, atat din motive de igiena, cat si teologice, au decis sa ii impartaseasca pe credinciosi cu lingurite diferite.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, nu este de acord cu folosirea mai multor lingurite pentru impartasanie: „Dintotdeauna, in traditia ortodoxa, la impartasit se foloseste aceeasi lingurita. Acolo avem trupul si sangele Mantuitorului nostru Iisus Hristos, suntem feriti de boli si de alte pericole”.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul