Publicat: 17 martie 2014

Cat de benefic este consumul de muguri intr-o dieta

FDBPutem introduce în alimentatia noastra de exemplu germenii încoltiti, usor de digerat daca sunt înmuiati în apa.

„Consumand plante în aceasta forma, putem sa avem un concentrat de substante nutritive. Insa atentie, ele nu pot fi considerate un aliment pentru ca sunt extrem de fragile, usoare, nu le putem consuma în cantitate mare, mai degraba as spune ca sunt un condiment pe care-l putem adauga peste o salata, o portie de paste” spune pentru csid.ro dr. Mihaela Bilic, nutritionist.

In plus, anumite extracte pot fi folosite ca remedii împotriva unor afectiuni suparatoare.

„Exista o varietate extrem de mare de gemoderivate: antiinflamatorul gemoderivat e cel din muguri de coacaz negru. E foarte indicat pentru persoanele care au probleme cu articulatiile.

Acel efect puternic antiinflamator exista si în muguri de salcie cu puternice actiuni antinflamatoare, dar si antioxidante. Exista o paleta diversa de asocieri ce se pot face între aceste tipuri de produse” spune Daniela Raiciu, doctor în farmacie.

Daca însa mugurii au suferit un tratament termic mai mare de 45 de grade, acestia îsi reduc cu mult din proprietatile benefice pe care le au. Iar pentru a fi eficienta, gemoterapia trebuie urmata timp de 3 luni. Ea poate combate multe afectiuni, de la colesterol marit, migrene, gastrita pana la alergii, diabet si probleme ale tensiunii arteriale.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul