Publicat: 13 ianuarie 2014

Banca Centrala Europeana a prezentat noua bancnota de 10 euro, care va intra in circulatie din septembrie

banca-centrala-europeana-a-prezentat-noua-bancnota-de-10-euro-care-va-intra-in-circulatie-din-septembrie_2Membrul consiliului director al Bancii Centrale Europene, Yves Mersch, a dezvaluit astazi cum va arata noua bancnota de zece euro, potrivit site-ului oficial al institutiei, new-euro-banknotes.eu.

Bancnotele euro reprezinta simbolul Uniunii Europene, fiind folosite de 334 milioane de oameni din 18 tari.

Ultima varianta a celei de 10 euro, aratata astazi la Frankfurt, va intra in circulatie incepand din 23 septembrie 2014.

Designul sau va fi asemanator versiunilor anterioare, cu diferenta ca beneficia de cele mai noi tehnologii, pentru a fi mai greu de contrafacut, dar si mai durabila.

Noile serii vor fi introduse treptat, in toata Europa, pe parcursul mai multor ani, cand vor ajunge sa le inlocuiasca definitiv pe cele vechi.

Asemenea ultimei bancnote de cinci euro, si aceasta va avea niste elemente noi, precum o reprezentare din mitologia greaca si originile numelui batranului contiment. Ambele se vor regasi atat in holograma, cat si pe watermark.

O alta metoda de verificare a autenticitatii este cifra scrisa in culoarea verde-smarald, care isi va schimba nuanta in albatru inchis, atunci cand inclinam hartia.

Potrivit lui Mersch, schimbarile sunt menite sa sporeasca increderea oamenilor in utilizarea euro.